Skip to content
Menu
Menu

Criss- Crossing #Lleida

És una nova implementació del projecte Criss-Crossing l’hivern de 2016, el qual fa valdre diferents disciplines artístiques per cohesionar un grup format per usuaris de l’alberg i menjador social La Saleta de la Panera i estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració de l’EAM Leandre Cristòfol de Lleida amb l’objectiu d’afrontar junts un mural col·lectiu fet a llapis.

Criss-Crossing es va realitzar per primera vegada el 2009 a una residència artística de Bedford Creative Arts del Regne Unit. Des de llavors ha estat implementat sis vegades, desenvolupant-se en diversos contextos i amb diferents persones de distintes edats i condicions.

El projecte combina diferents registres propis de la tradició artística. D’una banda pren com a referència el fet de caminar com a pràctica estètica, per tal d’aprofitar les accions i conseqüències que se’n deriven, com per exemple l’observació i la reflexió sobre el nostre entorn; i de l’altra banda, incorpora l’ús de la fotografia digital per utilitzar-la com a punt de partida per tal d’observar i generar un

Llegir més

registre gràfic a partir de l’acte de caminar a la deriva pels carrers de Lleida. Finalment fa ús del dibuix com a sistema universal de representació.

L’experiència de dibuixar esdevé un assaig col·lectiu, de la mateixa manera que ho ha estat tot el recorregut. Caminar, observar i registrar mitjançant la fotografia digital és el punt de partida per produir la memòria gràfica que es transformà en un gran mural de dibuixos a llapis sobre algunes parets a l’entorn de la Saleta de la Panera. El dibuix com a sistema universal de representació serveix per aglutinar les experiències entrecreuades dels participants.

Gràcies al suport del Centre d’Art La Panera, Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol, La Saleta (Serveis Socials de Lleida); a l’aportació de Natàlia Castellanos y Jordi Belillas en la imatge gràfica del projecte; especialment a la Roser San Juan, Marta Pallarés i l’Alba Pirla per la seva constant atenció en les tasques de coordinació, i sobretot, als i les participants  implicades amb la proposta: Alexandra Barticel / Yoounes Boouhout / Marta Casado / Alba Cazorla / Cristina Creus / Natàlia Gómez / El Mustafa Mahbour / Laura Mercado / Dorel Mortilla / Angel Picó / Gisela Rué / Hossein Tigra / Djiguda Traore (Jimi) / Manel Castells / Florin Pralaste