Barcelona, 1967
Viu i treballa a Vic

És artista visual, professor i mediador cultural, Llicenciat en Belles Arts i Màster en educació secundària per la Universitat de Barcelona, també és Tècnic Superior en Arts Aplicades al Mur per l’Escola d’Art de Vic. És cofundador de l’Associació Cultural Deriva Mussol amb Eva Marichalar-Freixa, a partir de la qual generen propostes artístiques i educatives des del fet de caminar com a pràctica estètica, i també és cofundador de l’editorial Camí de Marges amb Raimon Casals, des d’on donen suport imprès a iniciatives de cultura contemporània. Col·labora habitualment amb la UVIC, Universitat Central de Catalunya i l’Escola d’Art de Vic. És membre associat de la PAAC, Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya de la que va formar part de la junta executiva del 2016 al 2018, i també coopera amb ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies com a membre vocal d’H, Associació per a les Arts Contemporànies, desenvolupant diferents tasques de gestió cultural i representant l’associació en les trobades amb Xarxaprod.cat, Xarxa d’Espais de Producció i Creació de Catalunya.

En els seus treballs s’estableix una relació entre els objectes, les persones i el seu entorn per concebre un relat de matèria, espai i temps, inscrit en un paisatge entès com a escenari d’accions on esdevenen les relacions d’afecte i conflicte, poètica i política. Sovint, organitza les seves peces en forma d’arxiu o col·lecció, on afloren qualitats com l’ordre, el desordre, la cadència, la casualitat i el caos.

Als seus projectes també proposa el fet de caminar, la participació i la col·laboració com a vies d’ intercanvi i aprenentatge, compartint diferents experiències en contextos contemporanis. 

CV Lafon_Detallat 2024

Contacte
+34 647 433 250
on@jordilafon.net