Barcelona, 1967
Viu i treballa a Vic

És artista visual, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és fundador de Deriva Mussol amb Eva Marichalar-Freixa, col·labora amb la Universitat de Vic i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, és membre associat de la PAAC, Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya de la que va formar part de la junta executiva del 2016 al 2018, i també coopera amb ACVic, Centre d’Arts Contemporànies com a membre vocal d’H, Associació per a les Arts Contemporànies de Vic, entitat que el gestiona.

En els seus treballs s’estableix una relació entre els objectes, les persones i el seu entorn per crear un relat de matèria, espai i temps, inscrit en un paisatge entès com a escenari d’accions on esdevenen les relacions d’afecte i conflicte, poètica i política. Sovint, organitza les seves peces en forma d’arxiu o col·lecció, on afloren qualitats com l’ordre, el desordre, la cadència, la casualitat i el caos.

En els seus projectes també proposa el fet de caminar, la participació i la col·laboració com a vies d’ intercanvi i aprenentatge compartint diferents experiències amb projectes com: Caminar el perímetre, Mirar lluny, Cercar l’escenariPAIC (Participatory, Artist, for Invisible Commununity), Tela Per Fer, El relat d’una exposició, Com una Cadira, Caminants, Bales dins d’un marge, I Love La Mina, Els bastons d’Andrés, Cercar l’escenari, Relleus, Caminar amb el pare, Marges i Fronteres, Goula. Projecte d’art, joc i memòria, Encontre i Criss-Crossing.

Els darrers treballs:

2020 –En confinament, mostra virtual, Galeria El quadern robat, Barcelona. –Deriva nocturna, RemeiReviu, Deriva Mussol, Vic –Ruta Lila, Carnaval de Torelló.  2019 Octavi Artís, Recull d’itineraris excursionistes. –Caminar el perímetre #Tarragona, Deriva Mussol. –Cinc anys a les trinxeres, Galeria El quadern robat, Barcelona. –Caminar el perímetre #Terrassa, Deriva Mussol –Per si Anna, Exposició Premi de Pintura Vila Casas, Barcelona. 2018 Or, encens i mirra, MGA 5 Manlleu Galeria d’Art, Manlleu. –Caminar amb el pare #de Portbou a Carcassonne. –Groc temptativa, Imatge per a la programació de setembre 2018 – gener 2019 del teatre Atlàntida de Vic. 2017 –Sota l’ombra de la participació, ACVic. –PAIC Tardor (Projecte Europeu), ACVic. –Com una cadira, La casa Elizalde, Barcelona. –Aquí no passa res, galeria El quadern robat, BarcelonaPAIC Primavera (Projecte Europeu)ACVic. –El relat d’una exposició, Can Palauet de Mataró.–VICCC, 2016 Panorama. Museu de l’Art de la Pell de Vic. –Permeabilitats. Exposició amb Joan Furriols i Pep Montoya al Museu de l’Art de la Pell de Vic, i Sala Municipal d’Olesa de Montserrat. 2016 Criss-Crossing #Lleida. Projecte en col·laboració amb La Saleta (Serveis Socials de Lleida), Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i Centre d’Art La Panera de Lleida. –Caminants, Proposta de Deriva Mussol amb la participació d’OBERTAMENT i Osonament, i la col·laboració d’ACVic i la UVic.– Caminar amb el pare #de Vic a Barcelona, Cine club Vic. –Bales dins 

Lleguir més

d’un marge, Vídeo en el marc de Camins de pertinença, ARBAR Centre d’Art i Cultura, La Vall de Santa Creu. 10 Cadires per a Carles Hac Mor, Acció en el marc de Corpologia 24, MATERIC, L’Hospitalet de Llobregat. –Bales dins d’un marge. Vídeo en el marc de +++ Ceràmica, Col·legi d’Arquitectes de Vic. I love la Mina, Cohabitar Entre- FABRA i COATS. Centre d’Art Contemporani, Barcelona. –Caminar el Perímetre de Sabadell. Amb Laboratori Social Metropolità. 2015 –Relleus. Acció de Deriva Mussol per a les Jornades de Salut de la Universitat de Vic. 2014 –Projecte Marges i Fronteres. PANORAMA, Arts Santa Mònica, en el marc de LOOP Barcelona, –Exposició Can Framis. Fundació Vila Casas, Barcelona, –Projecte NAS. Museu del joguet de Catalunya, Figueres. 2013 –Marges i Fronteres. Ingràvid, Figueres. 2012 –Deriva Mussol. ACVic i UVic, –Llonganissa de porcs. El Gravat, Vic. 2011 –Degree Show, El camí per fer. Casa Elizalde, Barcelona , –La Llum del negre. Galeria Issimm, Solsona.–Art i Arqueologia, 25 Aniversari de la revista d’arquelogia Cota Zero. Llotja del Blat, Vic. 2010–Criss-Crossing. Projecte dins ACVic, Centre d’Arts Contemporànies, –aigua mineral lafon rierola. FESTUS, Festival jove d’arts al carrer, Torelló. 2009 –Lloc i acte. Sala de L’Auditori, Montcada i Reixac , –Criss-Crossing. Projecte per a BCA Gallery’s Artist Residencies Opportunity, Bedford (Anglaterra). 2008 –Projecte NAS, Sala Tepekale, L’Hospitalet de Llobregat, –Guantanamo Museum. Peces realitzades al taller que Alícia Framis va fer a Can Xalant de Mataró per la seva exposició a Santa Mònica, Barcelona, –Orografies d’enlloc. Centre d’Art El Marçó Vell, Centelles, –Com mirar. Galeria Memorial, Centre Mèdic Teknon, Barcelona. 2007 –Projecte NAS. Sala d’Art El Casino, Vic, –aigua mineral lafon rierola. Maçart, Festival de Cultura Contemporània d’Empordà, Maçanet de Cabrenys (Girona’. –L’ébloui Espagnol. Galerie 89 & Galerie Milyeux, París, –ÍNDEX, 10è aniversari de la Universitat de Vic. Museu de l’Art de la Pell de Vic, –núvols, carenes, boscos, arenes. Sala del Centre Cívic Antic Sanatori, Sagunt, (València), –Parelles Artístiques, Experiències creatives per la salut mental. Exposició itinerant. 2006 –Rastres. Sala H. Associació per a les Arts Contemporànies, Vic, –Projecte NAS. Ca L’Arenas, Centre d’Art Museu, Mataró. 2005 –Pintura. Foyer del teatre Cirviànum, Torelló, –Cuatro x Quatre. Galeria Selón, Madrid, –Art Mar, I Biennal de la Mediterrània. Museu Marítim de Les Drassanes, Barcelona, –Sembrar d’hores. La Interior Bodega, Barcelona i –Gots a Salt. La Devesa de Salt (Girona).

Contacte
+34 647 433 250
on@jordilafon.net