Barcelona, 1967
Viu i treballa a Vic

És artista visual, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és fundador de Deriva Mussol amb Eva Marichalar-Freixa, col·labora amb la Universitat de Vic i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, és membre associat de la PAAC, Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya de la que va formar part de la junta executiva del 2016 al 2018, i també coopera amb ACVic. Centre d’Arts Contemporànies com a membre vocal d’H. Associació per a les Arts Contemporànies de Vic.

En els seus treballs s’estableix una relació entre els objectes, les persones i el seu entorn per crear un relat de matèria, espai i temps, inscrit en un paisatge entès com a escenari d’accions on esdevenen les relacions d’afecte i conflicte, poètica i política. Sovint, organitza les seves peces en forma d’arxiu o col·lecció, on afloren qualitats com l’ordre, el desordre, la cadència, la casualitat i el caos.

En els seus projectes també proposa el fet de caminar, la participació i la col·laboració com a vies d’ intercanvi i aprenentatge compartint diferents experiències amb projectes com: PAIC (Participatory, Artist, for Invisible Commununity), Tela Per Fer, Com una Cadira, Caminants, Bales dins d’un marge, I Love La Mina, Els bastons d’Andrés, Cercar l’escenari, Relleus, Caminar amb el pare, Marges i Fronteres, Deriva Mussol, Goula: Projecte d’art, joc i memòria, Encontre i Criss-Crossing.

Els darrers treballs són:
2018 
Or, encens i mirra, MGA 5 Manlleu Galeria d’Art, Manlleu. –La llibreta groga, Embarrat, Festival de Creació Contemporània, Tàrrega. –Groc temptativa, Teatre Atlàntida de Vic. 2017 –Sota l’ombra de la participació, ACVic. –PAIC Tardor (Projecte Europeu), ACVic. –Com una cadira, La casa Elizalde, Barcelona. –Aquí no passa res, galeria El quadern robat, BarcelonaPAIC Primavera (Projecte Europeu)ACVic. –El relat d’una exposició, Can Palauet de Mataró.–VICCC, 2016 Panorama. Museu de l’Art de la Pell de Vic. –Permeabilitats. Exposició amb Joan Furriols i Pep Montoya al Museu de l’Art de la Pell de Vic, i Sala Municipal d’Olesa de Montserrat. 2016Criss-Crossing #Lleida. Projecte en col·laboració amb La Saleta (Serveis Socials de Lleida), Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i Centre d’Art La Panera de Lleida. –Caminants. Proposta de Deriva Mussol amb la participació d’OBERTAMENT i Osonament, i la col·laboració d’ACVic i la UVic.– Caminar amb el pare. Cine club Vic –Bales dins d’un marge. Vídeo en el marc de Camins de pertinença, ARBAR Centre d’Art i Cultura, La Vall de Santa Creu. 10 Cadires per a Carles Hac Mor. Acció en el marc de Corpologia 24, MATERIC, L’Hospitalet de Llobregat. –Bales dins d’un marge. Vídeo en el marc de +++ Ceràmica, Col·legi d’Arquitectes de Vic. I love la Mina, Cohabitar Entre- FABRA i COATS. Centre d’Art Contemporani, Barcelona. –Caminar el Perímetre de Sabadell. Amb Laboratori Social Metropolità.

Lleguir més

2015Relleus. Acció de Deriva Mussol per a les Jornades de Salut de la Universitat de Vic. 2014Projecte Marges i Fronteres. PANORAMA, Arts Santa Mònica, en el marc de LOOP Barcelona, –Exposició Can Framis. Fundació Vila Casas, Barcelona, –Projecte NAS. Museu del joguet de Catalunya, Figueres. 2013Marges i Fronteres. Ingràvid, Figueres.2012Deriva Mussol. ACVic i UVic, –Llonganissa de porcs. El Gravat, Vic. 2011 Degree Show, El camí per fer. Casa Elizalde, Barcelona , –La Llum del negre. Galeria Issimm, Solsona.–Art i Arqueologia, 25 Aniversari de la revista d’arquelogia Cota Zero. Llotja del Blat, Vic. 2010Criss-Crossing. Projecte dins ACVic, Centre d’Arts Contemporànies, –aigua mineral lafon rierola. FESTUS, Festival jove d’arts al carrer, Torelló. 2009Lloc i acte. Sala de L’Auditori, Montcada i Reixac , –Criss-Crossing. Projecte per a BCA Gallery’s Artist Residencies Opportunity, Bedford (Anglaterra). 

Contacte
+34 647 433 250
on@jordilafon.net