Skip to content
Menu
Menu

Criss-Crossing

Aquest projecte va ser pensat per a la residència artística a Bedford Creative Arts, Bedford (U.K) el 2009. Combina diferents registres propis de la tradició artística: d’una banda pren com a referència el fet de caminar com a pràctica estètica, per tal d’aprofitar les accions i conseqüències que se’n deriven, com per exemple: l’observació i la reflexió sobre el nostre entorn; de l’altra banda, incorpora l’ús de la fotografia digital com a mitjà documental, i finalment, pren el dibuix com a sistema universal de representació.

Cal destacar que l’acte de dibuixar, aquí esdevé un assaig col·lectiu, de la mateixa manera que ho ha estat tot el recorregut fet en grup, és així com la memòria gràfica es transforma en un gran mural de dibuixos sobre les parets de la BCA. El dibuix a llapis serveix per aglutinar les experiències entrecreuades dels participants, els quals eren de diferents edats, condicions i procedències, així com, de distintes entitats i associacions, que van tenir a bé col·laborar amb la proposta.

Més

La ubicació i relació entre les fotografies que es projecten a la paret ajuden a estructurar el pensament i ordenar el traç que el succeeix. Els dibuixos es sobreposen i s’acumulen per convertir-se en memòria feble del paisatge recorregut, la suma de les diferents capes configuren un conjunt transversal de l’experiència.

L’objectiu no és generar una representació reconeixible, sinó compartir un procés mitjançant un treball on la percepció particular és compatible amb la de la resta. El fet de caminar per diferents recorreguts fa que els participants actuïn en una mena d’escenari en el qual conflueixen tota mena de situacions, atzaroses o cercades, de les quals sorgeixen les imatges, els pensaments, els relats. Al final, els dibuixos són pensaments que culminen un procés que va començar caminant.

Criss-Crossing va tirar endavant gràcies a l’ajuda de l’equip de BCA Gallery. El meu agraïment especial a l’Eva Muñoz Martí per la seva coordinació, empenta i empatia per aplegar més de 114 persones per a participar en la proposta.

Entitats col·laboradores: Foyer’s Young Centre, Curators, Family Centre, Children Queen’s Park, First Saturday Group, Education Otheraise Group, Second Saturday Grup, Wednesday Club, Família Tonilot, Third Saturday Group, Fourth Saturday Group, Alzheimer’s Carers Rest i Fifth Saturday Group.

Criss Crossing ha rebut el suport de:
Esmeé Fairbairn Foudation and Arts Council England East
CoNCA. Generalitat de Catalunya