Skip to content

Marges i Fronteres

El projecte es va desenvolupar en el marc d’Ingràvid 2013. Es va proposar dues excursions simultànies, entre Figueres i Perpinyà els dies 5 i 6 d’octubre. Els caminants anaven uns a l’encontre dels altres per trobar-se a la frontera, a la Torre de Manel, enmig del Puig Neulós. Amb aquest acte es volia esvair la línia divisòria a l’arribada, i també recrear rituals, com pot ser el soterrament de 48 bols de fang realitzats per infants a un costat i l’altre de la frontera que van ser soterrats en terra oposada. Aquest objecte secular, símbol de la mixtura entre el plat i el got, actua com a mínima representació d’un fet íntim, domèstic, un espai de desig en el context d’un èxode transfronterer. La casa, com un niu, es fon amb el camí amb la voluntat de retre un homenatge a totes les persones que van caminar, i que encara caminen entre fronteres per assolir els drets fonamentals de la vida.

Si caminar pot esdevenir un acte transcendent i poètic en si mateix, i el ritual de soterrar els bols també, amb la unió de les dues accions es vol contribuir a una experiència amplificada que enllaci la casa i el camí en un imaginari comú.

Més

Vídeo documental 15′:24”

Emès a Ingràvid Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà a Figueres 2013, INGRÀVID Arts Santa Mònica, Barcelona 2014, PANORAMA, Arts Santa Mònica, LOOP Barcelona 2014, Frontera Cero, Festival de Arte Contemporaneo, San Francisco de Rincón y Purísima del Rincón, Mèxic 2013

Ruta dissenyada per: rutabike.com