Bales dins d’un marge

Les experiències de connexió entre les persones sempre tenen una capacitat transformadora, que ressona quan compartim les emocions que ens fan millors. Bales dins d’un marge és un document videogràfic que ressegueix les passes d’un nen de principis dels anys 60, el qual es feia bales de fang cuit per jugar amb els amics als voltants de Folgueroles. En aquells anys de precarietat, la inventiva i la il·lusió eren el motor que permetia avançar petits i grans.

Actualment, aquell infant és en Pep Madrenas, un ceramista i professor amb una llarga i destacada trajectòria.

Amb la seva parella Anna, i un grup d’amics: la Sió, en Pepito, la Montsita i un servidor es va reproduir l’acció de fer les bales de fang que Madrenas tenia en el record fa més de cinquanta anys.

A l’hivern de 2015 a uns camps de Vic es va recol·lectar una mica de fang, amb prou qualitat plàstica per modelar unes bales i deixar-les assecar una setmana. Després van cavar dos forats al marge de Serramestre, a la Guixa; un forat era la boca del forn i l’altre, la seva xemeneia. Amb la seva parella Anna, i un grup d’amics: la Sió, en Pepito, la Montsita i un servidor es va

reproduir l’acció de fer les bales de fang que Madrenas tenia en el record fa més de cinquanta anys. Finalment, es va fer foc amb una mica de rostolls i quan va haver-hi unes bones brases s’hi van introduir les bales i es va taponar l’entrada. En poca estona, aquell forn improvisat enmig del marge, va coure les bales de fang més boniques del món!

*Expressem el nostre agraïment a Can Salgot per cedir-nos el marge que ens ha permès recordar que no hem de deixar de ser infants.

+ Projectes